Як вибрати похідний намет?

Як добре вирватися з низки звичних і нескінченних справ прямо на лоно природи здійснюючи туристичні походи з групою соратників. А для того, щоб відпочинок був більш комфортним, перш за все необхідно прихопити з собою якісний похідний намет. Адже вам доведеться ночувати на сирій землі і ховатися від негоди.
Як вибрати похідний намет?
І особливу увагу слід приділити водовідштовхувальному покриттю і застібкам, щоб наявний в вашому розпорядженні туристичний намет прослужила якомога довше. Визначившись з місцем, де будете встановлювати намет, постеліть під неї підстилку. Це необхідно для того, щоб намет менше бруднилися і не вбирала вологу.

Догляд за наметом

Перш ніж приступити до чищення намети, потрібно витрусити з неї сміття. А потім змочити теплою чистою водою м'яку ганчір'я і пройтися нею по вхідному полотнищу, витерти підлогу. Кожен раз в блискавку потрапляє пісок. І якщо від нього вчасно не позбутися, вона буде заїдати або просто зламається. Рекомендуємо завчасно купити очищувальну мастило для блискавок що дозволить продовжити термін експлуатації виробу.

Якщо ви забули просушити намет в поспіху запхав її в мішок, і вона покрилася цвіллю - мильна вода з м'якою ганчіркою легко видалить наліт цвілі. Потім обробити наступним розчином. У 4 л гарячої води гарненько розвести склянку солі і стакан свіжовичавленого лимонного соку. В цьому випадку обполіскувати намет не потрібно, тільки просушити.

Також на наметі можуть залишитися сліди від смоли або соку дерев. В цьому випадку окропіте м'яку ганчірку мінеральним маслом.

ВАЖЛИВО! І перш, ніж складати туристичну палатку на тривале зберігання, її необхідно грунтовно просушити звертаючи уваги на шви і ущільнювальні місця з'єднань матеріалів. Зберігати бажано в сухому провітрюваному приміщенні.

Возврат к списку