Як вибрати педальну машинку?

Діти дуже люблять все повторювати за дорослими - це одна з причин того, що їх так приваблює їзда на мініатюрних автомобілях. Адже педальні машинки допоможуть дитині відчути себе справжніми водіями.
Як вибрати педальну машинку?
Якими бувають педальні машинки? Типологія залежить від типу приводу, який змушує їх рухатися. Так, машинки бувають з ланцюговим приводом, який працює за образом велосипеда, тобто колеса зв'язані за допомогою ланцюга і шестерень. Педалі в такій машинці розташовані з боків - вони дозволяють дуже легко рушати з місця.

Другий тип поділених машинок оснащений зворотно-поступальним приводом. У таких моделях педалі розташовані всередині машинки, а щоб привести її в рух необхідно їх по черзі натискати. Такі моделі найбільше схожі з справжніми автомобілями.

Також яскравою відмінною рисою поділених машинок є колеса. Моделі, які мають невеликими гладкими колесами, набагато легше рушають з місця і більш маневрені і плавні на рівних ділянках дороги, але вони досить погано справляються з нерівностями шляху і не розвивають велику швидкість. Машинки з великими колесами, оснащеними яскраво вираженими протекторами, і легко долають найскладніші відрізки шляху. Такі колеса дарують відмінну стійкість і дозволяють розвинути пристойну швидкість.

Мінусом великих коліс є велика вага, тому таку машинку маленька дитина навряд чи зможе зрушити з місця. Сучасні дитячі педальні машинки також можуть бути оснащені клаксонами, що світяться фарами, що працюють двірниками та іншими дрібницями, що роблять машинку неймовірно привабливою для малюка.

рекомендації

Як вибрати хорошу педальну машинку? Перш за все, потрібно звертати увагу на якість виконання водійського сидіння, адже в ньому малюк буде проводити багато часу. Коли дитина сидить за кермом, його ноги повинні вільно діставати до самого нижнього положення педалі. Це повинно налаштовуватися за допомогою вильоту рульової колонки і ергономічного сидіння, що має кілька різних положень.

Кращим варіантом педальної машинки буде модель з м'яким сидінням і високою ортопедичною спинкою, що забезпечує дитячої спині оптимальну підтримку. Також, варто звертати увагу на якість пластика, він повинен бути надміцним і стійким до ударів. Машинка з такого матеріалу буде довго зберігати свій первозданний вигляд, незважаючи на часті аварії.

Перш ніж купити педальну дитячу машинку упевніться в надійності ременів безпеки, щоб уникнути травм при можливих зіткненнях вони повинні міцно утримувати дитину в кріслі. Також не завадить і наявність багажника, куди малюк зміг би слажівать необхідні іграшки.

І головне, перш ніж придбати машинку варто запитати у дитини, яка модель йому найбільше подобається. Можливо, вибравши для себе швидку допомогу або пожежну машину замість гоночного боліда, він визначить свою подальшу професію. Тим більше, сучасні моделі мають в наборі з машиною різні предмети, що характеризують ту чи іншу професію, що сприяє більш реалістичним рольових ігор і гармонійному розвитку дитини.

Возврат к списку