Як вибрати дитячі гойдалки?

На сьогоднішній день, ринок пропонує величезний асортимент дитячих гойдалок. Але як вибрати хорошу модель, щоб вона була цікава і безпечна для дитини? Наші поради допоможуть визначитися з вибором.
Як вибрати дитячі гойдалки?
Якими бувають дитячі гойдалки? Існує 2 різновиди: підвісні та підлогові. Вибір кращою модифікації грунтується на доступності вільного приміщення і вік дитини. Підлогові гойдалки потребують більш великому просторі, але вони більш зручні і надійні, а підвісні, як правило, вішаються в дверному отворі.

Особливості підвісних гойдалок

Як вибрати хороші підвісні гойдалки? Перш за все, варто звертати увагу на їх оснащеність і безпеку. Адже модель, розрахована на немовлят, навряд чи буде зручна підрослому малюкові. Для самих маленьких підвісні дитячі гойдалки повинні бути виконані у вигляді люльки - в якій вони змогли б і спати, і спати.

Для діточок же 3-4 років, головним критерієм при виборі, стає безпека. Тому бажано, щоб гойдалки мали надійні ремені безпеки, краще п'ятиточкові, і м'яке сидіння.
Для дітей від 5 років і старше чудово підійдуть ланцюгові або мотузкові гойдалки, на яких вони могли б розгойдуватися самі. Оптимальним варіантом будуть гойдалки із захисною передньою панеллю.

Особливості підлогових гойдалок

Як вибрати підлогові гойдалки? Цей вид є більш дорогим і вимагає більшого місця, але і більш зручним для діточок. Тому якщо ви маєте в своєму розпорядженні зайвим вільним простором, то дитячі гойдалки на підлогу стануть відмінним вибором. Вибираючи такі гойдалки, перш за все, варто звернути увагу на каркас, він зобов'язаний бути важким і стійким. Повинні бути фіксатори, що перешкоджають безпідставного складання і перекидання гойдалки. Також обов'язково повинні бути присутніми неслизькі протектори або гальмо, що захищають модель від ковзання під час катання.

Підлогові гойдалки можуть оснащуватися додатковими драбинками, гірками, турніками. У подібних моделях необхідно ретельно перевірити якість збірки і міцність матеріалів. Віддавайте перевагу знаменитим фірмам, адже вони скрупульозно стежать за якістю своєї продукції.

Особливості садових гойдалок

Відмінним варіантом для спільного відпочинку на свіжому повітрі є садові гойдалки, на яких можна розгойдуючись з малюком читати книжки або розповідати казки. Вибираючи садові гойдалки, потрібно бути впевненим в їх безпеці. Тому, варто звертати увагу на матеріал несучої поперечини, наявність ременів безпеки для крихти, а також на форму і матеріал сидіння. Форма сидіння повинна бути максимально комфортна для малюка, краще, якщо вона буде ортопедичної. Оптимальним матеріалом для гойдалок є м'яка текстильна, знімається оббивка, стійка до забруднень.

Возврат к списку