Як вибрати всепогодний тенісний стіл?

Настільний теніс - це одна з найпопулярніших ігор в світі. Для кого-то ця гра є професійним спортом, для кого-то це спосіб активного відпочинку і звичайного розваги. Грають у настільний теніс де завгодно - в офісних приміщеннях, у дворах, у вищих і середніх навчальних закладах. Завдяки доступності цін на багато моделей, все більше і більше людей мають можливість встановити такий ігрвоой стіл на своїй заміській ділянці. Хто бажає купити всепогодний тенісний стіл, слід пам'ятати, про багатьох нюансах, які потребують певних знань, а сама процедура вибору є завданням індивідуальної для кожного покупця.
Як вибрати всепогодний тенісний стіл?
Критерій №1 - погодні умови.

Той, хто вирішив придбати собі тенісний стіл, зобов'язаний визначитися з питанням його переважного використання та зберігання. Наприклад, якщо покупець вирішив встановити тенісний стіл у себе у дворі, то він зобов'язаний подумати про погодні умови. Таким покупцям, варто вибирати модель, яка не боятиметься згубних впливів навколишнього середовища.

Такі моделі відносяться до всепогодним тенісним столом. Всепогодний тенісний стіл, ціна якого на нашому сайті вас приємно здивує, повинен мати ігрову поверхню з захисним шаром - це доповнення є надійним захистом від вологості і вигоряння на сонці, а також виключає виникнення відблисків на ігровий поверхні.

При виготовленні всепогодних столів використовуються такі матеріали, як меламіновий пластик, фіброліт або жорстка і багатошарова алюмінієва поверхня. Ігрова поверхня з перерахованих матеріалів вважається найбільш придатною для всепогодного тенісного столу.

Критерій №2 - місце розташування.

Майте на увазі, що існують всепогодні тенісні столи складного типу, купити які, можна в нашому інтернет-магазині. Незважаючи на те, що такий тенісний стіл можна встановити практично в будь-якому місці, де тільки є приміщення для його розташування - в цій справі є свої тонкощі. Наприклад, для використання всепогодного столу в своєму дворі, не рекомендується ставити його на асфальтове або бетонне покриття. Причина полягає в тому, що таке покриття може нанести травму, і не тільки дитині. У людей старшого віку, таке покриття дає збільшені навантаження на суглоби ніг і на хребет. Трав'яний газон, також, не зовсім підходить через свою м'якості і нерівності. Найкращим рішенням можна вважати твердий і рівний грунт.

Критерій №3 - цільова ігрова аудиторія.

Тенісні столи випускаються самих різних розмірів. Головна вимога - він повинен бути прямокутним. Класичні розміри столу наступні:
довжина - 274 см
ширина - 152,5 см
висота - 76 см.
Такі не зовсім круглі величини обумовлюються тим, що родоначальником тенісу є Англія, з прийнятої там одиницею виміру - футом.

Якщо в настільний теніс планують грати і діти і дорослі, то в такому випадку має сенс придбання моделі з можливістю регулювання по висоті. Такі столи можна самостійно регулювати, у міру дорослішання дитини. Отже, тепер ви знаєте основні характеристики тенісних всепогодних столів. Далі -вибір за вами.

Настільний теніс люблять дорослі і діти - адже це дуже жива і захоплююча гра, що приносить величезну користь для здоров'я. Крім того, настільний теніс - дуже доступний вид спорту, заняття яким вимагають мінімуму фінансових вкладень. Адже потрібно лише хороший стіл, трохи місця, де його можна буде розмістити, пара тенісних ракеток - і звичайно ж, напарник.

Відмінність професійного тенісного столу від аматорського, полягає в тому, що ви купуєте модель найкращої якості, з параметрами, що дозволяють проводити змагання будь-якого рівня. Такий стіл повинен володіти рядом певних характеристик, які неодмінно варто врахувати при виборі та купівлі. Перша з них - це розміри столу, які не можна порушувати. Професійний стіл повинен мати такі розміри:

Довжина столу повинна бути рівно 274 сантиметри;
Ширина столу - 152,5 сантиметра;
Висота столу - 76 сантиметрів;
Висота сітки над ігровою поверхнею столу - 15,25 сантиметрів.
Також, професійний стіл повинен бути оснащений розміткою ігрового поля, яка представляє собою білу лінію, що має ширину 2 см вздовж кромки, а також, білу лінію, що розділяє стіл на дві половини по довжині.

Професійні столи відрізняються від аматорських або всепогодних тенісних столів ще і своєю масивністю. Вага такого столу може досягати 140 кг, а товщина стільниці - 2,8 см. Велика вага столу обумовлюється вимогами до нього. Наприклад, такий стіл має масивні ніжки, а все кріпильні елементи і інша фурнітура повинні виготовлятися з металу. Пластмасових елементів, в різних кріпленнях і регулювальних пристроях, бути не повинно. На такий стіл можна не тільки облокотиться, а й присісти, і це не вплине на його ігрові характеристики.

Крім цього, перед початком змагання ігрові столи перевіряються на якість відскоку. Наприклад, м'яч який кинутий з висоти в 30,5 см, повинен відскочити

Возврат к списку