Як вибрати степпер?

Заняття на степперi імітують ходьбу, причому ноги пересуваються, не відриваючись від платформ для стоп. Така ходьба більше схожа на підйом по сходах. Перенесення ваги з ноги на ногу забезпечує спеціальний механізм. Тренування на степпере для будинку задіють литкові і сідничні групи м'язів. Заняття надають хороший загальнооздоровчий ефект, так як степпер відноситься до кардиотренажерам. Багато хто приходить до рішення купити його в якості домашнього тренажера. Адже він не займає багато місця, не вимагає занадто великих витрат і досить простий у використанні.
Як вибрати степпер?
Види степперiв:
За типом руху степпери поділяють на класичні і балансувальні. Окрема лінійка вироблених моделей - поворотні степпери. Заняття на моделях класичного типу імітують підйом по сходах. Вони сприяють зміцненню м'язів ніг і серцевого м'яза.

Балансувальний степпер, крім того, змушує переносити вагу тіла з боку в бік. При тренуванні на ньому додатково навантажуються м'язи ніг і преса. Такі заняття сприяють розвитку координації рухів і вміння тримати рівновагу. Поворотний степпер забезпечує імітацію ходьби, поєднану з поворотами корпуса. При цьому додатково навантажуються і м'язи спини.

Хід педалей степпера може бути взаємозалежним і незалежним. Моделі з взаємозалежним ходом педалей являють собою конструкцію з загальним кріпленням. На моделях другого типу, навантаження на кожну ногу налаштовується окремо.

У степперах застосовують механічну, магнітну і електромагнітну систему навантаження. Найпростіша і надійна - це механічна система. Але такі моделі видають шум при роботі і іноді мають нерівномірний опір педалей. У тренажерах з магнітною системою точно регулюється навантаження. Працюють вони тихо. Найбільш прогресивні тренажери з електромагнітної системою навантаження.

Всі моделі степперiв можна розділити на тренажери з регульованим і нерегульованим навантаженням. Моделі з нерегульованою навантаженням найбільш прості. До них відносять міні-степпери, які складаються з двох платформ для стоп і лічильника часу тренування і кількості кроків. Такий степпер придбати можна за досить низькою ціною.

Степпери, в яких передбачено регулювання навантаження, оснащені комп'ютером. Комп'ютер дозволяє встановлювати інтенсивність навантаження, кількість і ритм кроків, стежити за пульсом, і кількістю втрачених калорій. Але такий степпер коштувати буде значно дорожче, ніж тренажер без регулювання навантаження.

Деякі моделі степперов оснащені поручнями. Вони дозволяють утримувати рівновагу під час занять. Хоча ці пристосування роблять снаряд кілька громіздким. В якості альтернативи поручнів випускають спеціальні шнури з ручками, що дозволяють навантажувати і плечовий пояс.

Крім перерахованих вище моделей степперiв, випускають ще тренажери сходового типу. Замість платформ для стоп вони мають рухомі сходи. Ці тренажери стоять досить дорого. Такий степпер купити зважиться не кожен, хоча витрати на цей снаряд окупаються підвищеною комфортністю та іншими перевагами. Гідність степпера в тому, що він підходить як для кардиотренировок, так і для силових навантажень. Для силових тренувань необхідний тренажер з регульованою навантаженням, що дозволяє підвищувати опір педалей. Необхідно врахувати, що на такий степпер ціна буде трохи вища ніж на простий тренажер.

Якщо є проблеми з суглобами, то вибір варто зупинити на тренажері з магнітною або електромагнітної системою навантаження. Такі степпери дозволяють регулювати навантаження і поступово її збільшувати. Для комплексних тренувань підійде тренажер з поручнями, що дозволяють навантажити руки спину і плечі.

Возврат к списку