Як вибрати баскетбольні кільця і щити?

Після появи гри такої гри, як баскетбол, серйозно постало питання про аксесуари для неї. Для гри в баскетбол необхідно мати не тільки м'яч і впевненість в своїх силах, а й майданчик, спеціально обладнану для цього. Повинні бути щити, до яких кріпляться кільця з кошиком. Таке обладнання майданчика є основою для гри в баскетбол.
Як вибрати баскетбольні кільця і щити?
Баскетбольний щит, обладнаний баскетбольним кільцем, тепер можна зустріти не тільки на спортивному майданчику або спортивному залі. Ці аксесуари зустрічаються на дачах і в звичайних міських квартирах. І якщо ви також вирішили купити баскетбольне кільце і щит, слід знати про параметрах вибору.

На що звернути увагу?

Якщо говорити про щит, то основними вимогами до нього є міцність і розміри. Баскетбольний щит, який буде розташований на вулиці, не повинен боятися перепадів температури і вологості. Основна вимога - він повинен відповідати міцності дерев'яного щита, що має товщину 30 мм.

Щити діляться на стаціонарні, які можна прикріпити до стовпа або стіні - і щити, для розташування яких потрібні стійки. Стійки для спортивного залу або площадки повинні бути стаціонарними, причому, для розташування їх на вулиці, вони, обов'язково, повинні мати антикорозійне покриття.

Щит повинен мати окантовку, яка надає йому додаткову міцність, виготовляється він з легкого і надміцного матеріалу. Це може бути акрил, органічне скло або фанера. Значення не має, буде щит прозорим або пофарбованим.

Ще одна вимога - правильна розмітка поверхні. Вона повинна бути нанесена чорною фарбою на щитах непрозорих, або білою фарбою на прозорому матеріалі щита. Прямокутник біля кільця повинен мати розміри 45 х 49 см, а розташовуватися щит повинен на такій висоті, щоб від ігрової поверхні до кільця було 305 сантиметрів. Як правило, габарити щита підбираються з міркувань вікової групи гравців і їх середнього зросту. Класичними розмірами щита вважаються - 180 х 105 см.

Особливості баскетбольних стійок

Якщо придбання робиться для дітей, то слід звернути увагу на баскетбольні стійки, які мають розсувну конструкцію, в яких можна змінювати висоту щита над поверхнею майданчика. Дитячі баскетбольні щити зі стійками мають невелику вагу, швидко збираються і демонтуються.

Вимоги для кілець - це міцність і розмір. Справжнє ігрове кільце повинне мати внутрішній діаметр в 45 см., Має бути виготовлено з міцної сталі діаметром, не менше 16 мм. На нижній частині кільця повинні бути присутніми кріплення для сітки. Бажано, щоб кільце мало амортизуючий ефект. Сітка рідко присутній в комплекті щита, і продається вона окремо, і на любителя.

Возврат к списку